Kurum Adı : Arnavutköy Anadolu Lisesi
Telefon : 02126842062
Faks : 02116842062
WEB Adresi : http://arnavutkoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Mareşal Fevzi Çak Mahallesi Seyit Onbaşı Caddesi No22 Çardaktepe/ Arnavutköy

VİZYON
Herkes her gün daha iyiye ulaşmak ister. Biz de, İstanbul okulları arasında sayılı okullar arasına girebilmek velilerin ve öğrencilerin gıpta ile bakacağı, eğitim görmek için özellikle tercih edeceği bir okul haline gelebilmek için uğraşıyoruz. Eğitimi, sanatsal faaliyetler, spor aktiviteleri ve sosyal faaliyetlerle destekleyerek, yaratıcı, çevreci, üretken bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

MİSYON
İlk olarak genel ahlak kurallarını çok iyi benimseyen, paylaşımcı, kendi çıkarları için değil, toplum bilinciyle çalışan bireyler yetiştirebilmektir. Çalışmalarımızda, öğrencilerimizin zekâlarını en üst düzeyde kullanabilmelerini hedefliyoruz. Bilgiyi değil; bilgiyi elde etme yollarını öğretiyoruz. Her öğrencimize sosyal statü ayrımı yapmaksızın eşit yaklaşımımızla onların özgüvenlerini ön plana çıkartıyoruz. Biliyoruz ki kendine güvenen, girişimci, sosyal bireyler toplumu daima daha üst seviyelere taşıyacaktır.

Öğretmen Sayısı : 45
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 858
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00-15:40
Derslik Sayısı : 28 Atölye-İşlik Sayısı : 33
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 4 Km
Ulaşım : Arnavutköy Çardaktepe-Arnavutköy Vasıtaları Okulumuzun önünden geçmektedir. İlgi çekici nokta olarak Opet Benzin istasyonu okulumuzun tam karşısında bulunmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Mareşal Fevzi Çak Mahallesi Seyit Onbaşı Caddesi No:22 Çardaktepe/ ARNAVUTKÖY

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR